Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Herman Finkers niet blij met soapexpert Nijenhuis
Herman Finkers is niet blij met Johan Nijenhuis, met wie hij de regiosoap 'Van jonge leu en oale groond' maakte. Nijenhuis gebruikte te veel soapelementen.

Herman heeft gemengde gevoelens over de samenwerking met Johan Nijenhuis, met wie hij de regiosoap 'Van jonge leu en oale groond' maakte. "Ik heb Johan erbij gehaald terwijl ik wist dat het een vreemde combinatie was: mezelf, het Twents en iemand die op professioneel niveau soaps maakt", zegt hij in de Mikro Gids. "Ik hoopte dat daar iets nieuws uit zou voortkomen, en dat is dus naar mijn mening voor twee derde mislukt."

Finkers vertelt dat de eerste serie naar zijn smaak al te veel soapelementen bevatte. Hij had toen nog de hoop dat die later zouden verdwijnen, maar het werd alleen maar erger. Aan de tweede serie doet hij zodoende niet mee.

Nijenhuis is expert op het gebied van soaps en jongerenfilms. Hij regisseerde afleveringen van Goede Tijden, Slechte Tijden en maakte series als Westenwind en Costa!. Ook is hij verantwoordelijk voor de populaire 'Zoop'-films. Toch blijft Finkers positief over de eerste reeks van de soap, die in Twente een groot succes was. "Als je goed luistert, hoor je grappige dingen. Als het bijvoorbeeld gaat over overspel plegen, dan heet dat bij ons 'onder de droad vrett'n', zoals koeien doen. Dat klinkt veel mooier." De eerste serie van 'Van jonge leu en oale groond' is sinds maandag dagelijks te zien bij de KRO.
:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
17-05-07 - 12:20

Bron: radio.nl


:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100