Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Herman Finkers komt definitief terug in het theater!!!
Het is zo ver. Zojuist het het impresariaat van Herman Finkers bekend gemaakt dat Herman definitief terug zal keren op het podium!
"De voorstellingen voor het nieuwe seizoen worden momenteel ingepland en worden over een aantal weken bekend gemaakt", aldus het impresariaat.
Het is al 7 jaar geleden dat Herman Finkers stopte met optreden toen er leukemie werd vastgesteld.
De perspremière staat al wel vast: op donderdag 25 oktober in de Schouwburg in Nijmegen. De kaartverkoop in Nijmegen start op 8 mei aanstaande.

Leukemie
Niet alleen zijn ziekte - chronische leukemie maakte een (voorlopig) einde aan de loopbaan van de Almelose cabaretier.
"Ik was een beetje vastgelopen. Ik ging op een gegeven moment naar het theater met het idee dat ik weer eens een keer Herman Finkers moest spelen. Ik kon eerlijk gezegd ook niet meer tegen de druk. Twee jaar van tevoren al weer plannen voor een theatervoorstelling, terwijl je nog met een voorstelling bezig bent. En dan word je moe, krijg je keelklachten en komt die rare ziekte tevoorschijn. Nee, de wereld stortte niet in. Maar het laat je ook niet onberoerd. Het stemt je tot nadenken. Het gezinsleven staat even op z’n kop als je hoort dat iemand van het gezin (bloed)kanker heeft," aldus Herman Finkers tegenover De Stentor

Toch heeft Finkers uit zijn ziekte de nodige inspiratie geput om met een nieuwe voorstelling te komen. "Er zit materiaal in van de afgelopen zeven jaar. Het is min of meer biografisch", vertelt Finkers. De levensbedreigende ziekte kanker wordt uit de taboesfeer gehaald. Finkers vertelt luchtig over zijn bezoek aan ‘dokter Dankbaar’, de behandelingen in het ziekenhuis, de thuissituatie en de ontmoetingen met mensen op straat. " Ik weet van veel mensen wat ze mankeren."

Behalve enkele ontroerende momenten - vooral in sommige liedjes - is de ‘droge humor’ van Herman Finkers nog wel degelijk en ruimschoots aanwezig. Het decor - optisch altijd een sterk onderdeel in zijn voorstellingen - ontbreekt (nog). Op het toneel staan alleen een piano en een standaard met een gitaar. "Ik weet niet of er wel een decor komt. Het kan ook wel zonder." Finkers is tevreden over de try-out in Hardenberg. "Met deze voorstelling wil ik wel verder gaan."
:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
17-04-07 - 12:45:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100