Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Op TV: Youp van't Hek
Youp van't Hek is 1 februari te zien in het programma Profiel. In KRO's Profiel schetst Fons de Poel het portret van Youp van 't Hek, nationaal chroniqueur. Van 't Hek is het prototype van het autodidact. Jongen uit een groot gezin uit het Gooi die in zijn latere oeuvre voortdurend de draak steekt met dat milieu "kakkers en parelkettingen".

Al begin jaren zeventig richtte hij zijn eerste cabaretgroep op, maar een ware doorbraak zou nog lang op zich laten wachten. Lang beperkte zijn bekendheid zich tot het circuit van buurthuizen en jongerencentra, totdat begin jaren tachtig zijn eerste show op tv werd uitgezonden. Sindsdien was er geen houden meer aan. Wat is het geheim van zijn immens succes? Waarom verzet Van 't Hek zich zo sterk tegen burgerlijkheid en kuddegedrag?

In KRO's Profiel ondermeer Youps beste vriend en raadgever Joop Koopman en schouwburgdirecteur en biograaf Frank Verhallen. Zij schetsen het beeld van een ongekend energiek podiumkunstenaar, een workaholic die door doodsangst op de hielen wordt gezeten en het leven wilt proeven voordat het te laat is. Programmamaker Fons de Poel interviewt Van 't Hek over zijn leven, carrière en betekenis voor de Nederlandse samenleving.

Op 22 januari was Youp al te zien bij Pauw en Witteman. Bekijk hier de uitzending.
:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
30-01-07 - 09:46

Bron: documentaire.nl


:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2020
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100