Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:

Jarig:
> Mylene D’Anjou wordt vandaag 56
 
 
De partners doen een boekje open!
De vrouw en vriendin van Veldhuis & Kemper

Ruudje Douwma-Veldhuis, de vrouw van Remco Veldhuis, en Wendy Veldhuis, de vriendin van Richard Kemper, zien elkaar vaak. Ze zouden dit jaar ook met elkaar en hun mannen op wintersportvakantie gaan, maar daar hebben ze uiteindelijk toch maar vanaf gezien. Te vaak samen is ook niet goed. Nu zitten ze gezellig naast elkaar aan de koffie, in het rommelige kantoor van hun geliefden.

Wendy vertelt dat het in 1999 was dat ze voor het eerst kennismaakte met de huidige vader van haar kind. Het voormalige model lag in die periode in scheiding en kwam terug uit haar woonplaats Parijs. “Mijn moeder sleurde me mee naar de halve finale van Cameretten, waar Veldhuis & Kemper in stond. Daar zag ik Richard. Ik heb direct mijn vlucht, die eigenlijk de dag daarna al zou gaan, verzet. Om naar de finale te kunnen, maar ook omdat ik hem wel erg leuk vond.”

Aanpappen

Broerlief vond het helemaal geen goed idee dat zijn zus aan zou pappen met zijn vriend. “Hij was bang dat Richard het als een flirt zou zien. Toen hij inzag dat het van beide kanten serieus was, accepteerde hij het.”

Een jaar later liepen Ruudje Douwma en Remco Veldhuis elkaar tegen het lijf bij het mediabedrijf waar ze beiden werkten. “Ik kwam hem tegen bij het koffiezetapparaat. Hij riep toen heel theatraal tegen zijn collega’s: “Waarom heeft niemand mij nog aan haar voorgesteld?” Niet veel later vertrok ik voor werk naar Griekenland. Elke twee dagen belde hij me daar om te zeggen dat ik goed voor mezelf moest zorgen. Ik werd verliefd door de telefoon en bij terugkomst in Nederland was het allemaal heen ongemakkelijk. We kwamen elkaar weer tegen op kantoor waar we heel dom naar elkaar hebben zitten grinniken. In de maanden daarna kregen we een relatie.”

Nu, zes jaar later, zijn Ruudje en Wendy nog steeds gelukkig met hun mannen, die wij enkel kennen van hun cabaretprogramma’s en liedjes.
Zijn ze thuis nou net zo romantisch als in de teksten die ze schrijven voor hun theaterprogramma’s?
Ruudje: “Remco is heel romantisch. Niet op de ouderwetse manier met bloemen en chocolaatjes, maar wel met woorden. Altijd als ik hem bel neemt hij op met: “Dag lieve prinses van mijn leven”, of met: “Hallo, toekomstige moeder van mijn kinderen.” Niets theatraals is hem vreemd. Dat kan ook wel eens vervelend zijn, hoor. Als hij bijvoorbeeld een rotochtend heeft, dan heeft hij het gevoel dat de hele wereld tegen hem is. “Alles is kut de laatste tijd”, roept hij dan dramatisch terwijl hij door het huis loopt te ijsberen. Dan verbeter ik hem even: “Je bedoelt de laatste uren.”

Nagelstyliste

Liggen jullie ook de hele dag in een deuk om Richard en Remco?
Ruudje: “Wij hebben veel lol samen. We doen typetjes of accentjes en daar kan ik dan heel hard om lachen.” Wendy begint te grinniken. “Richard probeert ook wel eens typetjes te doen, maar dat kan hij niet. Dan is Remco er en doet-ie een gek stemmetje. Richard probeert daar dan overheen te gaan en slaat de plank geheel mis, wat ook wel erg grappig is. Hij maakt ook altijd dezelfde grappen. Die zijn dan wel erg leuk, maar als je ze tien keer hoort, ben je er wel een beetje klaar mee.”
Komen jullie ook voor in hun theaterprogramma?
Ruudje: “Ze praten wel over hun relaties, maar dat is niet helemaal waarheidsgetrouw. Ik ben in het programma een nagelstyliste.” Wendy: “En ik kom moeilijk klaar!”

Uit: De Telegraaf, 30 december 2006
Tekst: Sylvia Borger en Renée Lamboo
:: Meer info
Door:
Robbert - CabaretMagazine

Gepubliceerd op:
04-01-07 - 11:04

Bron: Veldhuis en Kemper.


:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2022
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100