Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:

Jarig:
> Leon van der Zanden wordt vandaag 44
 
 
Jack Spijkerman vecht terug!
Vooruit, nog één keer citaten van Jack Spijkerman. Dit keer uit een groot interview in, jawel, VARA TV Magazine. Het is alles bij elkaar een zeer moeizaam jaar geweest. Publicitair heb ik wel het e.e.a. voor mijn kiezen gekregen. Maar ik doe mijn werk nog steeds met veel plezier.

Daarbij komt natuurlijk ook dat Talpa nog steeds niet het succes is waarop we hadden gehoopt. Ik blijf ook beweren dat Talpa bij de meeste mensen nog op 33 of 46 zit, je zapt er niet zomaar heen. Ik in elk geval niet wanneer ik ’s avonds om elf uur nog even de tv aanzet. Voordat je dan bij Talpa komt, zijn er al een heleboel programma’s voorbijgetrokken waar je wel even bij blijft hangen.

Ik heb er geen spijt van dat ik de overstap heb gemaakt, het is alleen niet netjes gegaan. Ik ben onvoorstelbaar stom geweest, dat reken ik mezelf aan. Ik neem ze bij de VARA niet kwalijk dat ze boos geworden zijn, dat snap ik ook wel. Maar als ze hadden gezegd: nou ja Jack, we snappen wel dat je na 23 jaar je eigen bedrijf wil oprichten, dan zou er lang niet zo’n negatief beeld rond mijn overstap zijn ontstaan. Dat er commotie zou ontstaan, dat had ik voorzien, maar zoveel, nee.

Ik heb een fout gemaakt bij mijn terugkomst op tv. Ik ben in mijn cabaret en de opzet van mijn programma hetzelfde gaan doen in een nieuw jasje. Ik had meteen moeten doen wat ik nu doe in Koppensnellers. De wedstrijd om de Gouden Balkenende, Bureau Renkema, het geïmproviseerde gedeelte met het panel. De eerste serie vertoonde te veel overeenkomsten met Kopspijkers.

Alles bij elkaar zitten we nu zo rond de 700.000 kijkers, de uitzending van vrijdag en de herhaling van zaterdag bij elkaar opgeteld. Dat is nog te weinig. Dat snap ik voor een commerciële omroep, maar ik ben er nog niet één keer op aangesproken.
Ze hadden bij Talpa natuurlijk ook gehoopt dat er meer mensen zouden kijken, maar er staat nergens in een contract vermeld wat het kijkcijfer moet zijn. Voor mezelf denk ik wel: het moet nu langzaam gaan werken. Ik geloof dat we nu een vorm hebben die weer van hetzelfde niveau is als wat ik bij de VARA had,
Er stond laatst in de NRC iets positiefs over Bureau Renkema, dan voel je dat het komt. Een vader op het schoolplein van mijn zoontje begon ook over een lied dat in een uitzending werd gezongen, hoe mooi hij het vond. Daar moet je het van hebben, dat mensen erover gaan praten.

Maar Spijkerman blijft ook rancuneus.
Over Toine van Peperstraten, die kritiek had op het Talpa-programma De Wedstrijden, zegt hij: Diezelfde Toine van Peperstraten stuurde mij toen ik naar Talpa ging wel een sms’je met “wil je aan me denken?” En er zijn meer geweest, ik zal geen namen noemen, die het op die manier hebben geprobeerd.
Over Youp van ’t Hek: Die woont op de gracht hè, of in Bergen of in Italië, want daar schijn hij nogal wat huizen te hebben, is mij verteld.
Vorig jaar heb ik in mijn eindejaarsuitzending mijn eigen overstap behoorlijk op de hak genomen. Toen dacht ik: nou zal Youp in zijn oudejaarsconference ook wel wat grappen maken over vijftigers die er een maîtresse op na houden. Maar niet één. Over zelfspot beschikt hij dus klaarblijkelijk niet.
Over Max Pam, die de BMW X5 van Spijkerman aan de kaak stelde: Die wagen stond gewoon al 5 jaar bij mij voor de deur en Pam wist het. Pam heeft een oude Saab, die is tien keer zo vervuilend als die schone BMW van mij. (TV Magazine/Medialog)

:: Meer info
Door:
Robbert - CabaretMagazine

Gepubliceerd op:
01-01-07 - 20:07

Bron: Medialog.


Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100