Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
In de krant: Humorloze tirades Lebbis en Jansen
Een behoorlijk slechte recensie over de aankomende oudejaarsconference staat in het AD gedrukt.
Ruud Meijer schreef een recensie waarin hij de vraag opgooit of Lebbis en Jansen niet uitgezet mogen worden? En bovenal sluit hij z’n recensie af met ‘Voor de humorloze tirades van Lebbis & Jansen is geen plaats meer in cabaretland’.

Leest u de verschenen recensie door Ruud Meijer, Algemeen Dagblad.

Mogen cabaretiers worden uitgezet? Waarschijnlijk niet, maar na het zien van de oudejaarsvoorstelling van Lebbis & Jansen moet die mogelijkheid toch maar eens serieus worden onderzocht.

Hans Sibbel en Dolf Jansen slopen ooit zonder paspoort van de Kleinkunst Academie de grens over en verblijven inmiddels alweer bijna twintig jaar illegaal in cabaretland. Aanvankelijk wilden zij nog wel werken voor hun geld, maar de laatste jaren hebben hun sympathieke, doch gemakzuchtige voorstellingen meer te maken met handje ophouden dan met de handen creatief uit de mouwen steken.

De inhoud van de oudejaarsvoorstelling, die op 31 december wordt uitgezonden door de VARA, doet vermoeden dat zij nog nooit hebben gehoord van Wim Kan of andere vormen van intelligent, subtiel en humoristisch politiek cabaret.

Een groot deel van het programma gaat verloren aan het op boze toon letterlijk navertellen van de politieke dwalingen van Balkenende cum suis. De satire is ver te zoeken, om nog maar te zwijgen van een slimme parabel of een mooie metafoor.

Vroeger streefde het duo naar zoveel mogelijk grappen per uitgesproken zin, nu grossieren zij in zoveel mogelijk zinnen zonder een uitgesproken grap. Voor de humorloze tirades van Lebbis & Jansen is geen plaats meer in cabaretland.

Recensie Cabaret: Oudjaarsvoorstelling 2006, door Lebbis & Jansen. Gezien: 13/12, Stadstheater Zoetermeer.
:: Meer info
Door:
Robbert - CabaretMagazine

Gepubliceerd op:
15-12-06 - 22:10:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100