Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
In de krant: Prijs voor DaniŽl Samkalden
Prijs voor talent DaniŽl Samkalden
Patrick van den Hanenberg

AMSTERDAM - DaniŽl Samkalden is winnaar geworden van De Eerste Prijs 2006, de belangrijkste aanmoedigingsprijs voor kleinkunsttalent.
Twee jaar geleden leek na 26 jaar een einde te komen aan de prijs, die toen nog Pall Mall Export Prijs heette. Een wet verbood tabaksnamen bij kunstsponsoring meer toe.
Na een overgangsjaar heeft SNS Reaal de prijs overgenomen en het geldbedrag voor de winnaar verhoogd van tien- naar vijftienduizend euro. De winnaar moet het geld besteden aan de verdere ontwikkeling van zijn of haar talent.
Samkalden studeerde dit jaar af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Onder regie van Ruut Weissman speelde hij in het voorjaar een bejubeld liedjesprogramma in het Amsterdamse theater Klein Bellevue. Hij vertelt daarin het verhaal van een zondagskind, uit een goed milieu, maar zeer bewust van naderend onheil.
De jury, onder leiding van Hans van Willigenburg, prijst de flair en de veelzijdigheid van de kleinzoon van de Amsterdamse oud-burgemeester Samkalden. In zijn kleine toneelstukken kan Samkalden humoristisch zijn. De jury zou het toejuichen als de ernstige zanger Samkalden in de toekomst ook iets meer humor in zijn liedjes stopt.
:: Meer info
Door:
Robbert - CabaretMagazine

Gepubliceerd op:
12-12-06 - 17:50

Bron: Volkskrant.


Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100