Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:

Jarig:
> Mylene D’Anjou wordt vandaag 56
 
 
Luxor Theater directeur Wiegman ontvangt koninklijke onderscheiding
Maandagavond 27 november 2006 heeft Rob Wiegman, directeur Luxor Theater Rotterdam, uit handen van burgemeester Ivo Opstelten een koninklijke onderscheiding ontvangen. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en heeft hiervoor het bijbehorende lintje opgespeld gekregen voorafgaand aan de voorstelling Manhattan aan de Maas in het nieuwe Luxor.

Rob Wiegman heeft de onderscheiding gekregen voor zijn bijzondere verdienste voor de theaterwereld in Rotterdam en in Nederland. Gisteren vierde Wiegman zijn 40-jarig jubileum in de sector. 40 jaar waarin hij zich met veel kracht en uniciteit heeft ingezet voor onder andere de bouw van twee theaters in de stad en het op de kaart zetten van Rotterdam op het gebied van kunst en cultuur.

In zijn toespraak vatte burgemeester Opstelten de aanleiding tot onderscheiding samen: “U heeft in de loop van veertig jaar het initiatief genomen tot vele ontwikkelingen op een breed terrein van kunst en cultuur. U heeft kunstenaars, theatermakers en producenten weten te stimuleren. U heeft visie en daadkracht, u houdt van uw vak en u overstijgt de functie van correct en representatief gastheerschap. U bent een drijvende kracht in de Rotterdamse theaterwereld en u heeft het lef om grensverleggend te programmeren. De resultaten van uw brede interesse en uw niet aflatende en onverwoestbare inzet voor kunst en cultuur zijn goed merkbaar. De samenleving in Rotterdam en daarbuiten mag daar al een lange tijd van meegenieten.”

Eerder op de dag reikte oud wethouder J.C. Kombrink de Erasmusspeld uit aan Rob Wiegman vanwege zijn 40-jarig ambtsjubileum.

Rob Wiegman was zeer verrast met alle onderscheidingen. Tegenover een volle zaal getuigde hij: “Ik heb me wel eens afgevraagd hoe het zou voelen om een lintje te krijgen…: het voelt fantastisch!” Het aanwezige publiek feliciteerde hem met een staande ovatie.
:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
28-11-06 - 14:06Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2022
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100