Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
VSCD cabaretprijzen bekend.
De VSCD Cabaretprijzen zijn weer uitgedeeld! De Neerlands Hoop, de prijs bestemd voor een cabaretier met een opvallend programma en/of een opvallende ontwikkeling ging dit jaar naar Sara Kroos met Zoetgevooisd. De Poelifinario 2006 ging dit jaar naar Theo Maassen.

Over Sara Kroos zei de jury: Niet zo Zoetgevooisd als de titel wil doen geloven, maar wel zeer oprecht en intens en met een helder motto: het leven is... spelen, eten, neuken, slachten en een dutje doen en het is zaak je fantasie de vrije loop te laten, maar niet in praktijk te brengen. De wijze waarop Sara Kroos haar artistieke fantasie in dit programma in praktijk brengt, is bewonderenswaardig.''

Juryrapport Theo Maassen:
"Geen cabaretier behandelt de tijdgeest zo actueel, persoonlijk, scherp en humoristisch als Theo Maassen in Tegen beter weten in. Zijn originele invalshoeken, zijn doordachte visies, zijn grote grapdichtheid, zijn perfecte timing en zijn overtuigende podiumbeheersing maken Tegen beter weten in tot een haast superieur programma. Theo Maassen bewijst te behoren tot de grootste namen die het Nederlandse cabaret in zijn ruim honderdjarig bestaan heeft voortgebracht."

Theo Maassen ontving onlangs al de Prijs van de Kritiek, van de Nederlandse theater critici. En ook kreeg hij recent de Prins Bernhard Cultuurfonds Theater Prijs, voor zijn gedurfde combinatie van theater en cabaret.
:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
20-11-06 - 02:52Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100