Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Jeroen van Merwijk wint Annie M.G. Schmidtprijs
Op zondagmiddag 9 april 2006 is de Annie M.G. Schmidtprijs uitgereikt aan Jeroen van Merwijk (50). Hij wordt onderscheiden voor zijn theaterlied Dat vinden jongens leuk. De Annie M.G. Schmidtprijs wordt in samenwerking met de Vereniging Buma georganiseerd en uitgereikt aan de tekstschrijver, componist en uitvoerend kunstenaar (in dit geval alledrie Van Merwijk zelf) van het mooiste theaterlied van het voorafgaande seizoen. Een verslag van de prijsuitreiking.

De middag wordt gepresenteerd door theaterliefhebber Hans van Willigenburg in het Amsterdamse Theater Bellevue. Voorafgaand aan de prijsuitreiking zingen vier studenten van de Kleinkunstacademie een deel uit hun liedjesprogramma Willem Wilmink... Goochelaar! (te zien van 11 t/m 12 april in Theater Bellevue). Daarna is het tijd voor het juryrapport en de bekendmaking van de winnaar.

Juryrapport:
De jury bestaat dit jaar uit Martine Bijl, Jacques Klöters, Rinske Wels en Robert Jan Stips. Juryvoorzitter Frits (Spits) Ritmeester zegt over Van Merwijk: "Hij is gezegend met een groot gevoel voor humor en timing, een perfecte vertolker van zijn eigen teksten. Hij vindt zijn liedjes belangrijk, dat merk je. Bovendien bewijst hij de wetten van het klassieke cabaretlied goed te kennen." Verder roemt de jury het feit dat hij zijn eigen eigenzinnige gang gaat met een heel persoonlijk, intelligent, verrassend, soms schokkend, maar zeer betrokken programma.

:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
10-04-06 - 14:21

Bron: 8weekly.nl


:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100