Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Best of 5 Years Panama, vol humor
Tijdens de “Best of 5 Years Panama” maand in augustus staan elke dinsdag de beste stand-up comedians live on stage tijdens de Comedy Nights. Voor een goed begin van de week laat je je verwennen met het “Comedy Dinner” voorafgaand aan de performances, waarna de comedians vanaf 20:30 uur hun entree maken. Elke editie van Comedy Night brengt weer nieuwe artiesten naar Panama* toe, direct van het Amsterdamse “Comedy Café” aan het Max Euweplein.

De van oorsprong Nieuw-Zeelandse komiek Bob Maclaren opent op dinsdag 1 augustus niet alleen de Comedy Nights, maar ook de “Best of 5 Years Panama” maand met zijn scherpe en originele humor. De combinatie van het isolement van de kiwi’s en de verschoten gekheid van Amsterdam geeft Bob een verfrissende onorthodoxe kijk op het leven zoals hij het ziet. Op deze avond wordt hij bijgestaan door Rachid Larouz, Marco Penose en MC Tricky Rick. De 28-jarige Rachid Larouz kan als geen ander inspelen op het publiek met zijn snelle, soms directe grappen en grote dosis zelfspot. De nietsontziende Amsterdammer, Marco Penose, is al meer dan 10 jaar te bewonderen in het comedy circuit. Hij was al te zien bij The Comedy Factory, enkele BNN programma’s en bij festivals als Paaspop en N-Joy. De uit New York afkomstige MC Tricky Rick treedt regelmatig op in het Comedy Cafe Amsterdam en heeft met de Comedy Night Tour door het hele land gereisd. Met zijn Tricky Rick Comic Boom zet hij heel de zaal op stelten.

Op dinsdag 8 augustus is het de avond van Leon van der Zanden, die met 7 cabaretprijzen en 3 soloprogramma’s al heel wat successen op zijn naam heeft staan, maar er -naar eigen zeggen- nog lang niet is. Ook Leon krijgt back-up; in de vorm van Howard Beckman, Bram van der Velde en MC Ramon Fielmich. Howard Beckman groeide op in Engeland, wat geleid heeft tot een mengeling van Nederlandse en de o zo lollige Engelse humor. In maart 2004 betrad Bram van der Velde voor het eerst het podium. In September van dat zelfde jaar wist hij het Amsterdamse Stand-Up Comedy Festival (De Gulle Lach) op zijn naam te zetten. In April 2005 wist hij hetzelfde kunstje te flikken en won hij ook het Amsterdams Kleinkunst Festival

Comedy Concours. Door zich te bedienen van snelle, harde en geëngageerde comedy heeft hij al op verschillende podia gestaan, waaronder Comedy Factory en Lowlands. Ramon Fielmich laat zich inspireren door de multiculturele samenleving, waarin kakkers een apart ras vormen. Deze bevolkingsgroep -die hun “fokboerderij” het liefst naar de crèche sleurt in “supersonische bakfietsen”- zet hij af tegen alle andere bevolkingsgroepen die Nederland rijk is. Hij is overigens zonder twijfel de meest fysieke stand-up comedian die Nederland rijk is. Met een hoog energie niveau en zowel actuele als absurde sketches spat Ramon van het podium af.

De daarop volgende dinsdagavond, 15 juli, is Bert Koster aan zet. Na op zijn minst tijdens 500 optredens met een pul bier en een grote sigaar op het podium gestaan te hebben, zal ook hij zorgen voor een onvergetelijke avond en een flinke aanslag op je lachspieren. Ook deze prof, met stand-up comedian bloed in zijn aderen, wordt vanavond bijgestaan, en zeker niet door de minsten. Soundos, multi-talent Jeffrey Spalburg en MC Tim Ward. Soundos is de eerste vrouwelijke Marokkaanse comedian van 1.83m. Jeffrey Spalburg vormde een duo met Najib, schreef de teksten voor Jörgen en beatboxte voor Brainpower. Nu beatboxt hij solo zijn eigen teksten. Hij is acteur, schrijver, MC en stand-up comedian. MC Tim Ward Tim is één van de drie leden van Without Ties. Deze show is elke zondagavond te zien in Comedy Café Amsterdam en is volledig geïmproviseerd. Hij is een onvermoeibare comedian met onmetelijk veel energie en improvisatievermogen. Geen één show van hem is hetzelfde.

Donderdag 22 augustus zal Tom Sligting, Comedy Café’s meest succesvolle Nederlandse comedian, een spetterende show weggeven zoals hij dat al vanaf 1994 doet. Hij wordt afgelost door Anuar, Johan van Gulik en MC Jonas Oz. Qua stijl is Anuar duidelijk. Hij wil laten zien wie hij is met de daarbij horende interactie, want comedy is in zijn ogen geven en nemen. De onderwerpen die aangesneden worden zijn rechtstreeks uit het leven gegrepen. Johan van Gulik is Amsterdams, ongegeneerd, grof tot aan het bot, tegen het ontoelaatbare aan, maar trekt daarbij zo’n onschuldig gezicht, dat je het hem gelijk vergeeft. Deze lachspier masseur heeft met zijn bizarre verhalen en een waterval aan woordgrappen al menig comedy en theater publiek het snot uit de neuzen gespeeld. Als comedian staat Jonas Oz bekend om zijn talent om publiek van alle leeftijden, alle nationaliteiten en alle rangen en standen te vermaken. Zijn charmante, ondeugende stand-up comedy stijl zorgt ervoor dat iedereen op het puntje van z'n stoel zit.

Dinsdag 29 augustus, de laatste dinsdagavond in augustus, zal Martijn Oosterhuis voor zijn rekening nemen, samen met Greg Shapiro (bekend van Boom Chicago), Emile Gronert en MC William Sutton. Martijn Oosterhuis trad onder meer op tijdens het Lowlands festival, Crossing Border, het Mundial Festival in Tilburg, A BIG Night of Comedy in Den Haag en de Boulevard in Den Bosch. In 1997 won Martijn de persoonlijkheidsprijs van Camaretten. Hij besloot eerst naar Londen te gaan alwaar hij optrad in de Comedy

Store en was tevens de eerste Nederlandse deelnemer aan 'So you think you're funny' (vierde prijs) in Edinburgh tijdens het grootste internationale stand-up comedy festival van Europa. In 2002 maakte Martijn Oosterhuis zijn theaterdebuut met zijn 1e solo programma ‘Echt’. In september 2005 verscheen zijn 2e programma ‘ Van Huis Uit’ waar hij momenteel een tour mee maakt langs alle theaters.
De shows van de uit Amerika afkomstige Greg Shapiro zijn grotendeels geïmproviseerd, wat in het verleden geleidt heeft tot hilarische taferelen. Emile Gronert won in 2003 Het '1e open stand-up kampioenschap van Amsterdam', De 'Culture Comedy Award Golden Spot' en de Jury- en publieksprijs van het 'Amsterdams Kleinkunstfestival Stand-up Concours. William Sutton weet het publiek altijd met een gigantisch orgasme op te warmen met de universele taal van de lach, beginnend met ’n glimlach.

Verschillende stand-up comedians staan op verschillende dinsdagen in augustus, tijdens 5YRS Panama*, in Panama*. Naar aanleiding van de viering van het 5-jarig bestaan, zijn de kaarten nu voor slechts € 7,- in de voorverkoop verkrijgbaar via AUB op het Leidseplein in Amsterdam (www.aub.nl / 0900-0191). Het “Comedy Dinner” inclusief entree kost € 24,50 per persoon.

Speellijst panama:
Panama* Live – iedere donderdag in augustus

1 augustus: Bob MacLaren (NZ), Rachid Larouz, Marco Penose, MC Tricky (US)
8 augustus: Leon van der Zanden, Howard Beckman (GB), Bram van der velde, MC Ramon Fielmich
15 augustus: Bert Koster, Soundos, Jeffrey Spalburg, MC Tim Ward (US)
22 augustus: Tom Sligting, Anuar, Johan van Gulik, MC Jonas Oz (US)
29 augustus: Martijn Oosterhuis, Greg Shapiro (US), Emile Gronert, MC William Sutton (GB)

Aanvang: 20:30 uur
Entrance: € 10,-
Presale: € 7,-
Comedy Dinner: € 24,50
:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
28-07-06 - 12:07Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2020
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100