Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Theatermonologenmarathon in theater Tinnenpot (Gentse feesten)
Tijdens de Gentse Feesten brengt cabaretier-theatermaker Edgard Eeckman op zaterdag 15 juli (De spiegel van Fernand), zondag 16 juli (En toen werd het gezellig), zaterdag 22 juli (“Niets dan de waarheid”) en zondag 23 juli (“Kan ik er wat aan doen?”) om 17 uur telkens een andere theatermonoloog in theater Tinnenpot in Gent (Tinnenpotstraat 23). Daarmee speelt hij op twee weekends alle producties waarmee hij op dit ogenblik rondtoert in Vlaanderen. Een uitgelezen kans voor iedereen die een overzicht wil krijgen van het eigenzinnige theaterwerk van Edgard.

Edgard Eeckman brengt steeds een mengeling van theater, cabaret en verhalen vertellen. Een mix op basis waarvan Edgard een heel eigen stijl heeft ontwikkeld. De coach is Rik Gyles. Regie-advies werd verstrekt door Pol Pauwels (dank zij Open Doek vzw).

Reserveren kan bij VZW Free-Time Uitbureau op tel. 09 255 18 60, via de site www.freetime.be of via e-mail [email protected] De toegang tot elke afzonderlijke voorstelling bedraagt 7 EUR en wie alle 4 voorstellingen bijwoont, komt er vanaf met maar 22 EUR.

Welke 4 theatermonologen brengt Edgard Eeckman tijdens de Gentse Feesten 2006?

Zaterdag 15 juli: De spiegel van Fernand
Edgard is Fernand Slagmeulders. Hij is getrouwd met de mooie Cindy, de dochter van de rijke (stinkend rijk geworden door de kweek en verkoop van spruiten), sjieke familie de Wailliet-de Choux (tweemaal kleinde d!). Die familie heeft regels van wat hoort en niet hoort, veel regels, zéér veel regels. En Fernand Slagmeulders (geen enkele kleine d!) komt al vertellend tot de slotsom dat hij een hekel heeft aan regels, aan nodeloze regels, aan zéér nodeloze regels.

Zondag 16 juli: En toen werd het gezellig
Edgard is Frans. Het is twee uur 's nachts. Frans zit in de woonkamer en zijn vrouw en twee dochters liggen in bed, dus de controlefreaks slapen. Frans is dus even Master of the Universe! Stil hoeft hij daarvoor niet te zijn. Zijn vrouw slaapt diep, zeer diep. Ze kan trouwens niet diep genoeg slapen. Zeven meter onder de grond lijkt hem bijvoorbeeld een mooie diepte voor zijn vrouw. Neen, Frans is niet mals voor de relatie met zijn partner, al heeft die zijn gevoel voor humor duidelijk niet aangetast. En op het einde van de voorstelling blijkt dat Frans juist datgene mist waarop hij zoveel kritiek heeft.

Zaterdag 22 juli: Niets dan de waarheid
Edgard is Van Coppenolle Emiel uit Scheldewindeke. Hij stootte koning Albert van zijn troon, nam de macht in België over en trok met Marie, zijn beesten en zijn kinderen naar Brussel. Maar de crisis is achter de rug en de dictator moet zich nu voor een burgerjury verantwoorden. In "Niets dan de waarheid" horen we zijn pleidooi. Het resultaat is een kritische en humoristische analyse van onze leefomgeving. Elke gelijkenis met bestaande toestanden is zeker geen toeval!

Zondag 23 juli: Kan ik er wat aan doen?
Edgard is latjesverkoper Hypoliet De Cock die vertelt hoe hij erin slaagt om het miljoenencontract van de eeuw af te sluiten. Spelen ook mee: Monica, Bertje en heel veel kiekes. Rode draad: de bestseller "How to fuck people in 9 lessons". Wie komt luisteren, kan er een exclusief exemplaar van winnen! Een voorstelling over hoe ver commercie kan gaan.
:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
07-07-06 - 15:56:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100