Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Uitmarkt amsterdam in binnenstad!
De Uitmarkt zal van 25 tot en met 27 augustus plaatsvinden in de binnenstad van Amsterdam. De grote buitenpodia komen op de Dam, de Nieuwmarkt en op het water van de Amstel (voor het Muziektheater) te staan. De publieke omroepen zullen zowel op vrijdag-, als op zaterdag- en zondagavond programmaonderdelen uitzenden. Tijdens het gratis toegankelijke festival presenteren talloze artiesten, gezelschappen en culturele instellingen zich aan het publiek. Een van de hoogtepunten vormt het optreden van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Uitmarkt naar hartje Amsterdam
Na jaren op het Museumplein, vormen nu de Dam, de Nieuwmarkt en de Amstel het decor waartegen vele optredens zullen plaatsvinden. Vrijwel alle in de binnenstad aanwezige theaters openen hun deuren voor het publiek, onder andere: Het Muziektheater, de Nes-theaters, het Compagnietheater, de Doelenzaal, De Kleine Komedie, het Bethaniënklooster, de Theaterschool en het Marionettentheater. De Informatiemarkt staat op de Kloveniersburgwal en de Sint Antoniebreestraat en de Amsterdamsche Boekenmarkt op de Oudezijds Voorburgwal. Nieuw is de deelname van een groot aantal musea waaronder: Ons’ Lieve Heer op Solder, het Amsterdams Historisch Museum, Museum Willet-Holthuysen, de Nieuwe Kerk, het Allard Pierson Museum, de Oude Kerk, de Hermitage Amsterdam, het Rembrandthuis, de Beurs van Berlage en het Joods Historisch Museum.

Uitmarkt op televisie
Met de komst van de Uitmarkt naar het centrum van Amsterdam zal ook het Koninklijk Concertgebouworkest na 11 jaar weer het slotconcert verzorgen. Onder leiding van chef-dirigent Mariss Jansons zal het orkest de Uitmarkt spectaculair afsluiten met de 1e symfonie van Mahler. Het concert zal worden uitgezonden op Nederland 3. Daarnaast zullen de publieke omroepen het openingsprogramma op vrijdagavond en een musicalprogramma op zaterdagavond uitzenden. Gelukkig is er wel degelijk een kijkerspubliek voor culturele evenementen. De al jaren stijgende kijkcijfers van het openingsprogramma, het enige onderdeel van de Uitmarkt dat de afgelopen jaren werd uitgezonden, hebben dat bewezen. Dat de Uitmarkt nu weer 3 dagen op landelijke televisie te zien zal zijn is goed voor de Uitmarkt en daarmee voor de Nederlandse cultuur. De organisatie van de Uitmarkt is blij dat dit unieke evenement, dat de opening van het culturele seizoen markeert, weer op ruime media-aandacht kan rekenen.
:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
15-06-06 - 17:54Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100