Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Bert Klunder overleden
Bert Klunder is op 14 juni omstreeks 15:00 overleden. Eerder melden we al dat Bert in een coma lag nadat hij opnieuw getroffen was door een hersenbloeding, de tweede in een half jaar.

Op zaterdagavond 10 juni is hij met spoed in het ziekenhuis in Alkmaar opgenomen. Het verplegende personeel constateerde een hersenbloeding. Sindsdien verkeerde hij in coma. Bert wordt op maandag 19 juni aanstaande gecremeerd.

In januari 2006 werd Bert ook al getroffen door een bloeding boven zijn hersenen in de pauze van zijn voorstelling Wie en wat er allemaal deugt; leuke dingen waar je overheen kijkt. Een vrolijke avond met Bert Klunder. Tot eind maart lag hij in het UMC (Utrecht). Sindsdien revalideerde hij in zijn woonplaats Alkmaar.

Bert Klunder (1956) won in 1984 de jury- en publieksprijs van het cabaretfestival Cameretten. Hij maakte als cabaretier onder de naam Klunder & Co de duovoorstellingen: De Ware Jacob, Nooit meer liften en Veenstra slaapt nog en samen met kleinkunstenares Mylou Frencken, de trilogie: Visch en Fruit, Varkens Wassen en Vette Jus rond het personage Henk Zwakjes. Daarnaast creëerde hij vijf solovoorstellingen, te weten De Doorwerkers, De Pianostemmer, De Aanklager, Zonder Omwegen en Wie en wat er allemaal deugt; leuke dingen waar je overheen kijkt. Een vrolijke avond met Bert Klunder. Samen met Brigitte Kaandorp speelde hij diverse locatievoorstellingen waaronder Chez Marcanti Plaza, Miss Kaandorp - Brigitte, de Musical en Lustrum.
De rode draad in zijn voorstellingen is dat hij in de huid van eigenzinnige personages kroop die het publiek op onnavolgbare wijze deelachtig maakten van hun wereldbeeld.

Hij was sinds 1990 de vaste regisseur van Brigitte Kaandorp. Daarnaast regisseerde hij in het verleden ook voorstellingen van onder anderen Angela Groothuizen, Jaap Mulder, Jeroen van Merwijk en Vincent Bijlo. Hij werkte tevens als tekstbegeleider en coach voor onder meer het radioprogramma Spijkers met Koppen in 2005. Van 1998 tot 2000 was hij bovendien artistiek leider van de Cabaretacademie Rotterdam.

In de ‘televisiecursus’ Mannen voor Vrouwen van de RVU (2001-2003) was hij een vast panellid. Daarnaast schreef hij diverse columns, onder andere over de sport voor het Noordhollands Dagblad en reguliere columns voor het tijdschrift Esta in 2004.

Bert Klunder woont samen met Mylou Frencken. Zij hebben één dochter.

Externe links:
Zwartekat.nl - Inclusief uitzendingen "Mannen voor vrouwen"
AD.nl - Inclusief video
BN/DeStem
Reactie Vincent Bijlo
:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
15-06-06 - 02:20:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100