Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:

Jarig:
> Mylene D’Anjou wordt vandaag 56
 
 
Groningen Studenten Cabaret Festival gaat door met maar vier deelnemers.
Selectiecommissie constateert gebrek aan kwaliteit

In tegenstelling tot voorgaande jaren is besloten om niet zes, maar vier kandidaten deel te laten nemen aan het Groninger Studenten Cabaret Festival in oktober. Dit heeft de selectiecommissie besloten naar aanleiding van de selectieweekenden in Groningen.

Volgens de commissie was het niveau van de negentien kandidaten zo laag, dat het onmogelijk was om zes finalisten te benoemen. ‘Het was noodzakelijk om de kwaliteit te bewaken en de naam van het GSCF niet te grabbel te gooien,’ aldus de commissie. ‘Het is niet een kwestie van lege plekken vullen, de plek in de schouwburg moet je verdienen.’

De commissie vermoedt dat de nog altijd toenemende populariteit van cabaret in Nederland ervoor zorgt dat steeds meer mensen in zichzelf een cabaretier zien. ‘Dat vrienden of familie je grappig vinden, betekent nog niet dat er een cabaretier in je schuilt. Cabaret is een kunstvorm vol valkuilen. Veel aspirant-kandidaten bleken niet te beschikken over zaken als timing, mimiek, muzikaliteit of gewoon goed materiaal.’

De commissie zag maar in vier van de mogelijke kandidaten potentie om in oktober een volwaardige show te laten zien. De selectiecommissie heeft de audities beoordeeld op een zevental aspecten: geslaagde grappen maken, imiteren, musiceren en goed zingen, dansen, mimen, het neerzetten van typetjes en een verhaal boeiend vertellen. Aan minimaal drie van deze criteria moesten de kandidaten voldoen. Uiteindelijk was dat het geval bij Johan Goossens, Berit Companjen, de Ridders in de orde van de Nieuwe Liefde en Dimitri en Tristan.

De selectiecommissie bestond dit jaar uit Harry Huizing (schrijver), Wimie Wilhelm (actrice/regisseuse), Ronald Ohlsen (schrijver), Arjen Lubach (schrijver/cabaretier) en Timon Ruis (voorzitter bestuur GSCF).

Het Groninger Studenten Cabaret Festival wordt dit jaar voor de 20e keer georganiseerd en vindt plaats op 25, 26 en 27 oktober 2006 in de stadsschouwburg in Groningen.
:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
07-06-06 - 10:55Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2022
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100