Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Nieuwe Nominaties VSCD Cabaretprijzen bekend!
De tweede nominaties voor de VSCD Cabaretprijzen 2005 – 2006 zijn door de voorzitter van de VSCD Cabaretjury bekend gemaakt. Er zijn twee genomineerden voor de Neerlands Hoop en er is een nominatie voor de Poelifinario bijgekomen.
Neerlands Hoop:
Genomineerd voor de Neerlands Hoop (stimuleringsprijs voor de theatermaker(s) die- als eerste, tweede of derde programma in zijn/haar carriere(s) – een opvallend avondvullend programma speelt/spelen) zijn:

Droog Brood met Omwille Van De Smeer
“Peter van de Witte en Bas Hoeflaak zijn uitstekende vertellers van absurdistische verhalen en vervreemdende alledaagse werkelijkheid. In hun kleine toneelstukjes voeren zij levende personages op, die het begrip ‘typetje’ ver overstijgen. Hun kracht het publiek te irriteren is een bijna occulte en overtuigende theatervorm geworden. Omwille Van De Smeer is hun derde programma een grote sprong voorwaarts” aldus de jury.

Claudia de Breij met Hallo Lieve Mensen
“Claudia de Breij heeft zich ontwikkeld tot een ontwapenende theaterpersoonlijkheid met daad- en zeggingskracht. Haar ook muzikaal sterke programma is gestoken in Hollandse gezelligheid, beschermd door een grimmig ogend jasje. Zonder iemand te kwetsen geeft ze bijna achteloos en venijnig het ene actuele statement na het andere af. Nooit grof, niet kwetsend, wel effectief en raak” aldus de jury.

Eerder genomineerd:
• Kasper van Kooten met Geestdrift
• Sara Kroos met Zoetgevooisd

Poelifinario:
Genomineerd voor de Poelifinario (de prijs voor de theatermaker(s) van de beste avondvullende voorstelling) is:

Sanne Wallis de Vries met Vier
“Met Vier slaat Sanne Wallis de Vries opnieuw een nieuwe weg in qua inhoud, vormgeving en podiumgebruik. Ze is eigenzinnig, autonoom en compromisloos in een origineel programma waarin haar logica, waarheden en persoonlijk verhaal buitengewoon interessant en uniek zijn. Vier laat een onvergelijkbare cabaretière zien met een enorme innerlijke noodzaak” aldus de jury.

Eerder genomineerd:
• Theo Maassen met Tegen Beter Weten In
• Jan Jaap van der Wal met BSUR
• Maarten van Roozendaal met Barmhart
• Wim Helsen met Bij Mij Zijt Ge Veilig
Uitreiking
De VSCD Cabaretprijzen worden op 19 november uitgereikt in de Kleine Komedie, Amsterdam.
:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
15-05-06 - 11:33

Bron: vscd.nl


Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100