Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Herman Finkers stopt met soap en richt zich op theatertournee
De Twentse soap 'Van Jonge Leu en Oale Groond' (RTV Oost) van filmmaker Johan Nijenhuis en Herman Finkers krijgt een vervolg. Vanaf oktober worden 24 nieuwe delen uitgezonden, meldde RTV Oost maandag.

De eerste serie is inmiddels aangekocht door de KRO en dit najaar op de landelijke tv te zien. Ook andere regionale omroepen gaan het programma uitzenden. De soap is voor de RTV Oost een kijkcijferkanon gebleken. Gemiddeld keken wekenlijk 400.000 mensen in Overijssel naar het programma. De laatste aflevering was zondagavond te zien.

,,Dit succes is één van de redenen de serie voort te zetten. Het is een nieuw genre voor de regionale omroepen en dat blijkt aan te slaan'', aldus M. Oude Wesselink, adjunct-directeur van RTV Oost. De omroep is nog op zoek naar acteurs voor een aantal nieuwe rollen.

In de nieuwe serie zal in een aantal afleveringen in ieder geval Daphne Bunskoek te zien zijn. Herman Finkers, één van de hoofdrolspelers en schrijvers van het script, heeft al eerder aangegeven te stoppen. ,,Voor hem is het alles of niets'', aldus Oude Wesselink. ,,Hij richt zich nu op een nieuwe theatertournee.'' Zijn personage zal in de eerste nieuwe aflevering in oktober de serie verlaten.
ANP
:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
25-04-06 - 02:11:: Eerder verschenen:
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100