Leden:



Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Muzikale hommage aan Toon Hermans
De Hilversumse producent Songs 4 Ever presenteert in het nieuwe theaterseizoen het muziektheaterprogramma Liedjes van Toon.

Na het succes van Ode aan Ramses – Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach,Werk en Bewonder heeft samensteller en creatief producent Cor Franc dit keer gekozen voor Toon Hermans. Na een groot aantal audities is deze week de definitieve keuze gemaakt. De drie grote talenten die het werk van Hermans opnieuw voor het voetlicht mogen brengen zijn: Lone van Roosendaal (Sweet Charity, Mamma Mia), cabaretier Richard Groenendijk en Ellen Evers (Turks Fruit, Chicago, Miss Saigon en Musical Award voor haar rol in Drie Musketiers).

“Toon Hermans is beroemd geworden door zijn kleine liedjes over grote persoonlijke onderwerpen. Hoe hij intiem over de liefde kon schrijven en zingen, is nog zelden geëvenaard in ons land”, aldus Cor Franc. “Toon Hermans was veel meer dan een van de Grote Drie. Hij was ook een liedjesman in hart en nieren. In de huidige hausse van de nieuwe singer-songwriters had hij zich als Limburgse troubadour zeker volledig thuis gevoeld”.

In het programma zullen uiteraard bekende titels als Een ballonnetje, 24 Rozen, De Tango van het Blote Kontje, Dit is een plek om lief te hebben, Lente Me, De appels op de tafelsprei en natuurlijk de top 40-hits Sien en Mien waar is mijn feestneus de revue passeren. Bijzonder is dat de familie van Toon Hermans de persoonlijke archieven heeft opengesteld voor de makers van Liedjes van Toon. Hierdoor zal nog nooit eerder gehoord werk voor het eerst vertolkt worden.

Liedjes van Toon wordt begeleid door een live orkest onder leiding van Nico van der Linden met arrangementen van muzikaal leider Bob Zimmerman. De regie is in handen van Fred Florusse.

Voor meer informatie:
De MediaVilla 020 7176215

www.liedjesvantoon.nl
:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
28-03-06 - 07:41

Bron: toonhermans.nl


Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100