Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:

Jarig:
> Mylene D’Anjou wordt vandaag 56
 
 
Jack Spijkerman is ingepakt door Talpa
Jack Spijkerman heeft zich laten inpakken door Talpa. Dat zegt cabaretier Diederik van Vleuten zaterdag in de Volkskrant. Van Vleuten is één van de cabaretiers uit het team van Spijkerman die niet is overgestapt van de Vara naar Talpa.

"Ik vind het onbegrijpelijk dat Jack is overgestapt na jaren van fulmineren tegen commerciële televisie", zegt Van Vleuten in het interview. "De artistieke vrijheid waar Jack zo op uit is, heeft opgeleverd dat hij met oudjaar exact hetzelfde programma maakte als hij bij de Vara deed."
Stroopsmeerderij
Volgens zijn oud-collega is Spijkerman gevoelig voor kritiek en stroopsmeerderij. "Hij is door De Mol ingepakt en is er met boter en suiker ingelopen." Ook Erik van Muiswinkel weigerde de overstap. "Ik wil niet als een pion worden gekocht om Talpa salonfähig te maken", zegt hij in het artikel.
Peter Heerschop en Viggo Waas gaan wel mee naar Talpa. Heerschap denkt op de zender nog steeds kritische dingen te kunnen zeggen over De Mol, Talpa of 'zeer dubieuze dingen als Kim Holland'. "Anders kan ik alsnog verdwijnen", zegt hij.

Geloofwaardigheid

Ook Waas denkt dat hij zijn principes overeind kan houden bij Talpa. "Mijn geloofwaardigheid wordt bepaald door de oprechtheid waarmee ik iets denk en zeg, en vooralsnog niet door waar ik het zeg. Ervan uitgaande dat Talpa geen geheim fascistisch genootschap is."
Aanvankelijk leek het erop dat Spijkerman als enige van het Kopspijkers-team de overstap naar Talpa zou maken. Bijna alle cabaretiers uit Kopspijkers hadden te kennen gegeven niet mee te gaan naar de zender van John de Mol. Spijkermans vaste assistent Bert Visscher liet als eerste weten te 'gruwen van de Van de Endetjes en De Molletjes' en geen enkele zin te hebben voor hen te werken.
:: Meer info
Door:
Robbert - CabaretMagazine

Gepubliceerd op:
15-01-06 - 01:10

Bron: nu.nl


Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2022
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100