Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Richard Pryor overleden
De Amerikaanse komische acteur Richard Pryor is zaterdag overleden. Dit heeft zijn vrouw laten weten. Pryor is 65 jaar geworden. Hij was al lang ziek: bij Pryor werd in 1986 multiple sclerose geconstateerd.
Pryor speelde in tal van films. Ook trad hij op als stand-up comedian. Zijn shows zonder taboes maakten hem controversieel. De zwarte Pryor maakte racistische grappen en zijn humor was doorspekt met zelfspot. In zijn grappen blikte de in een gebroken gezin opgegroeide acteur vaak terug op zijn armoedige jeugd in Peoria in de staat Illinois.

Stand-up
Nadat hij van school was gestuurd en uit het leger was gezet, begon Pryor een loopbaan als stand-up comedian. Hij kreeg een contract voor optredens in Las Vegas waar hij 3000 dollar per show verdiende. De komiek werd echter al vrij vlot ontslagen omdat hij niet naliet het veelal blanke publiek te beledigen.

Toen begonnen de problemen, o.a. door de Cocaïne.
In zijn persoonlijke leven was Pryor weinig gedisciplineerd. Hij raakte verslaafd aan cocaïne. In 1980 stak hij zijn huis in brand. Achteraf gaf hij toe dat het destijds om een zelfmoordpoging ging.

En nu is er dit afgelopen weekend helaas toch een eind gekomen aan het leven van Richard Pryor.
:: Meer info
Door:
Robbert - CabaretMagazine

Gepubliceerd op:
12-12-05 - 23:02

Bron: RTL Boulevard.


Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100