Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Winnaar Camerettenfestival bekend!
De winnaars van Cameretten 2005 zijn bekend! Allereerst reikte Richard Groenendijk de publieksprijs uit. Deze won Begijn Le Bleu met zijn programma ‘De prins op het witte paard’. Peter Ouwerkerk had de eer om namens de jury de persoonlijkheidsprijs uit te reiken aan Jandino Asporaat. Volgens de jury: “Jandino is een spontane, drukke leip. Met messcherpe kijk op zijn bruine roots en op de melkwitte wortels van deze samenleving. Een echte publieksbinder, maar wel nog wat ruw en ongepolijst. Er zitten veel verschillende Jandino’s in Asporaat. Dat belooft!.”. Na een intensief beraad, kondigde juryvoorzitter de nieuwe winnaar van Cameretten 2005 aan; Begijn Le Bleu!

De jury, bestaande uit Saskia Stuiveling, Peter Ouwerkerk, Mons de Goede en Mumtaz Jafri, vond het niveau van de deelnemers bijzonder goed. “Begijn Le Bleu is de vertegenwoordiger van het Vlaamse cabaret-absurdisme, die onderstreept dat die bron nog lang niet is opgedroogd. Begijn is Tino Schietekat, de prins op het witte paard. Maar Begijn is geen typetje. Begijn is een karakter, subtiel en gedoseerd.”. Het festivalpubliek was veelal laaiend enthousiast over de kwaliteit van de deelnemers, wat voor de organisatie reden is om haar tevredenheid over het festival uit te spreken.

Het talent en podiumpresentatie van de aanstormende cabaretiers maakte het festival een genot om naar te kijken. Terwijl de presentator Richard Groenendijk en gastoptredens de sfeer in de zaal verzorgden, werd het publiek op zaterdag ook buiten de zaal vermaakt door andere kleinere ‘acts’.

De finalisten van Cameretten gaan tijdens de finaletournee van december tot en met februari langs verschillende theaters in het land. Hiermee wordt het zichtbare gedeelte van het festival afgesloten. Echter achter de schermen gaat Cameretten door. Om meer latent talent te verwerven blijft Cameretten aankomende cabaretiers actief signaleren en stimuleren die op weg zijn naar een professionele carrière. Voor meer informatie kijk op www.cameretten.nl.
:: Meer info
Door:
Richard Zuidgeest

Gepubliceerd op:
27-11-05 - 03:55Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2022
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100