Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Profiel van: Herman Van Veen Algemene informatie:
Herman Van Veen

Over:

Herman van Veen studeerde aan het Utrechts Conservatorium, maar was daar niet helemaal op zijn plaats. Zijn hart lag niet bij klassieke muziek, liever deed hij iets met cabaret. Voor het eindexamenfeest organiseerde hijmet Laurens van Rooyen, Erik van der Wurff en Marijke Bosma een cabaretavond vol parodie?n op klassieke muziek, nonsens en abacadabrateksten. Iedereen was enthousiast, behalve zijn zanglerares. Daarvoor had ze Herman toch niet opgeleid? En hij zou het toch niet in zijn hoofd halen met die waanzin door te gaan? Dat deed hij wel, en niet zonder succes. Vlaanderen viel als een blok voor het gezelschap met de voorstelling 'Harlekijn'. Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland raakten niet veel later overtuigd en Frankrijk, Engeland en de Verenigde Staten volgden snel.
Sindsdien reist Herman van Veen de wereld over om zijn voorstellingen in vier talen te geven. Daarnaast schrijft hij film- en balletmuziek, proza, gedichten en scenario's, en regisseert en acteert hij. Inmiddels zijn er 123 cd's van hem verschenen en zo'n 50 boeken. Herman van Veen is bovendien de vader van actrice Babette van Veen.
Herman van Veen is ook de bedenker van Alfred Jodocus Kwak. Hij bedacht het eendje voor een symfonische kindervoorstelling. Al snel verscheen er muziek op plaat en werd er een theatervoorstelling van gemaakt. Herman besloot het eendje leven te schenken als stripfiguur. In Japan kwamen ze op het idee om er een tekenfilmserie van te maken, die uiteindelijk over heel de wereld te zien is.
Van Veen stichtte met vrienden diverse organisaties voor ontwikkelingssamenwerking, waaronder de Herman van Veen Foundation, om het kind te geven waar het recht op heeft zoals de Verenigde Naties dat hebben verwoord in de Rechten van het Kind.
Over zijn eigen werk zegt Herman van Veen: 'De liedjes die ik zing, zijn geen vingerafdruk van mijn eigen leven. Maar ze zijn nooit fictie.' En: 'Het zou mooi zijn dat de mensen in de zaal zich zo voelen aangesproken zodat ze bij het verlaten van het theater hun jas vergeten.'

Bron: Variatee.
Website: www.hermanvanveen.com
Management: Impresariaat Angelique Finkers
Management: Impresariaat Wallis Finkers BV
Laatste 10 nieuwsberichten:
13-03-2005 Andermans Veren special over Herman van Veen
CD's:
Zolang De Voorraad Strekt
Weet Je Nog
Sarah
Rode Wangen
Overblijven
Nu En Dan (speciale uitgave)
Nu En Dan - 30 Jaar
Kerstliederen
Je Zoenen Zijn Zoeter
In Vogelvlucht 2
In Vogelvlucht
Iets Van Een Clown
Er Was Eens .. Herman Van Veen Zingt En Vertelt Een Kerstverhaal
De zaal is er - carre5
Bloesem
Blauwe Plekken
Anne
Andere Namen
Alles In De Wind -Carre 7
Alles
Herman Van Veen I & II
DVD's:
Herman van Veen - 300 Minuten
Andere Namen
Voetbalsupporter, De
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100