Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Profiel van: Amsterdams Studenten Cabaret Festival (ASCF)
Plaats: Amsterdam
Periode: Oktober
Link: http://www.ascf.nl
Info:
Het Amsterdams Studenten Cabaret Festival is een jaarlijks terugkerende avondvullende voorstelling verzorgd door studenten van verschillende studierichtingen. Maar allen hebben één ding gemeen: hun liefde voor cabaret en theater. Het publiek zal, net als voorgaande jaren, uit vijfhonderd studenten en andere belangstellenden bestaan. De verschillende optredens zullen worden beoordeeld door een vakjury van bekende Nederlanders. De avond eindigt met het optreden van een professionele cabaretier.

Het festival is de loop der jaren een groots competitief evenement geworden. De belangstelling groeide en de kwaliteit nam aanzienlijk toe.
De avond draait allemaal om maximaal zes solisten of groepen, die met hun optreden om de felbegeerde titel 'winnaar A.S.C.F.' zullen strijden. Het publiek wordt door een programmaboekje op de hoogte gesteld over de inhoud en achtergrond van de act en het optreden wordt vervolgens beoordeeld en, aan het einde van de avond, becommentarieerd door een vakjury.

Het voornaamste idee achter het A.S.C.F. is om studenten die zich met cabaret bezig houden een kans te geven een optreden te verzorgen voor een groot publiek. De organisatie wil laten zien dat 'student zijn meer is dan studeren alleen'. Het wil kwaliteiten zoals creativiteit, intellect en humor stimuleren en nieuw talent een kans geven. Studenten uit alle universiteitssteden kunnen meedoen.
Winnaars:
1997 Jochem Myjer
1999 Kaal
2000 Bouke Bruinsma
2001 Kleine Krokodil
2004 Pieter Derks
2007 Merijn Scholten
2008 Poolvolgel - Juryprijs
Geen media aanwezig
Nieuws:
22 Mei 2007 Merijn Scholten wint ASCF
27 April 2007 A.S.C.F. weer van start
Reacties van bezoekers:
Maarten 05-05-2008 14:58:48 [Reageer ][Quote ]
Het zit er alweer heel snel aan te komen. Las op de website dat morgen en donderdag de halve finales zijn en zaterdag 17 mei de finale in de Rode Hoed. Ze hebben weer mooie gastoptredens weten te regelen dit jaar. Ik ben erbij de 17e!
Richard Zuidgeest 21-05-2007 08:38:43 [Reageer ][Quote ]
Laat hier een bericht achter.

Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2021
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100