Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Overzicht dvd's van: Harrie Jekkers
Complete Verzamelbox
Nieuwsfoto
Adviesprijs: 34.99
Aantal DVD's: 4
Prijs: €34.99
Het gelijk van de koffietent (1990): Regelmatig wordt Harrie op het podium links en rechts ingehaald door zichzelf. Links brengt hij een ode aan twee post-progressieve tweeverdieners. Aan de rechterkant zien we een gezellige Haagse koffietent. Maar altijd keert hij terug in het midden, misschien wel omdat daar zijn waarheid ligt.

Met een goudvis naar zee (1992): Jekkers roept op het podium regelmatig zijn ikken bij elkaar. Tijdens deze reis door de tijd vertelt hij over zijn Haagse oom Jan, die de verschillende ikken rijkelijk voorziet van goede raad en zinvolle adviezen: "Als je teveel tegenwind hebt, kun je beter zelf gaan liggen."

Het geheim van de lachende piccolo (1995): Opnieuw maak Harrie Jekkers zingend en vertellend een reis om zijn eigen wereld. Dit keer doet hij Spanje aan, waar het mislukte nietsdoen plaatsvindt. En hij gaat regelmatig op bezoek bij zijn oude vriend Rik, een Haagse beroepswerkeloze. Maar Jekkers reist ook terug in de tijd, naar de vijftiger jaren. Daar vindt hij uiteindelijk de oplossing voor het probleem dat hem in Spanje heeft beziggehouden.

Jekkers en Koos, het geheim achter de liedjes (1999): Dit keer is Harrie niet alleen, maar samen met zijn tekstschrijver Koos Meinderts met wie hij al dertig jaar bevriend is en al twintig jaar samenwerkt. De cabaretier en zijn tekstschrijver zullen op humoristische wijze uit de doeken doen hoe deze samenwerking destijds toevallig tot stand kwam, nu al twintig jaar voortduurt en heeft geleid tot een enorm aantal liedjes, verhalen, boeken en theatervoorstellingen.
Het geheim Van De Lachende Piccolo
Nieuwsfoto
Aantal DVD/Video's: 1
Prijs: €14.95
Na de twee zeer succesvolle solo-voorstellingen 'Het gelijk van de koffietent' en 'Met een Goudvis naar Zee', heeft Harrie Jekkers een poging gedaan om het hoogste te bereiken wat in dit leven denkbaar is: Niets Doen !
Dit nu is mislukt!
In zijn derde solovoorstelling maakt Harrie Jekkers zingend en vertellend een reis om zijn eigen wereld.
Dit keer doet hij Spanje aan, waar het mislukte niets doen plaats vindt, en gaat hij regelmatig op bezoek bij zijn oude vriend Rik, een Haagse Beroeps Werkeloze.
Maar Jekkers reist ook terug in de tijd, naar de vijftiger jaren.
Daar vindt hij uiteindelijk de oplossing voor het probleem dat hem in spanje heeft bezig gehouden.
Het gelijk van de Koffietent
Nieuwsfoto
Aantal DVD/Video's: 1
Prijs: €14.95
Harrie Jekkers zingt en vertelt achtereenvolgens over: wonderen, vissticks, Marx, bananen, Kloos, dolfijnen, huskies, werksters, wekkers, brandweerauto's, Kerstzegels, perebomen, basketballers, geld, gitaren, wolken, Carre, reservezaad, Wubbo Ockels, Avignon, gebreide blokfluiten, Jan Willem, de volle maan, straatnaambordjes, snorfietsen, sapcentrifuges en over later dat al lang begonnen is.

Regelmatig wordt Harrie Jekkers op het podium links en rechts ingehaald door zichzelf.
Ter linkerzijde brengt hij een ode aan twee post-progressieve tweeverdieners.
En aan de rechterkant vertelt hij over een gezellige, ouderwetse Haagse koffietent.
Maar altijd keert hij weer terug in het midden, misschien wel omdat daar zijn waarheid ligt.
Met een goudvis naar zee
Nieuwsfoto
Aantal DVD's: 1
Prijs: €14.95
In zijn derde theaterprogramma zingt en vertelt Harrie Jekkers over zijn eigen leven. Regelmatig roept hij op het podium zijn ikken bij elkaar. Al deze ikken komen tijdens nachterlijke vergaderingen aan de keukentafel met verhalen en liederen aan het woord. Zijn ik van 9 jaar, die langs het vliegertouw telegrammen verstuurt naar God, zijn opstandige ik van 20 jaar die als kritisch dienstplichtig soldaat het leger van binnenuit verandert, zijn ik van 30 die de wereld beschouwt vanuit de kroeg en de zaken door de bodem van zijn bierglas wat genuanceerder bekijkt. Als zijn ikken te ver gaan, grijpt Jekkers in en af en toe pakt hij zelf als ik van 40 ook nog flink uit. Hij keert zich in liedjes tegen eenzame leeftijdsgenoten die radeloos op zoek zijn naar een partner en tegen ingeslapen stelletjes die, bij gebrek aan beter, vluchten in onzinnige hobby's zoals b.v. treinspotten. Tijdens deze reis door de tijd vertelt hij regelmatig over zijn Haagse oom Jan, die de verschillende ikken van Harrie Jekkers rijkelijk voorziet van goede raad en zinvolle adviezen: Als je teveel tegenwind hebt, kun je beter zelf gaan liggen, In deze tijd waarin goden en ideologen van hun voetstuk zijn gevallen, zet Jekkers een goudvis op de leeggekomen sokkel: zijn dromen en idealen uit zijn kindertijd die hij nog altijd met zich meedraagt. Of zoals hij zelf zingt: Je moet vliegen in je dromen om later van de grond te komen.
Verhaal Achter De Liedjes
Nieuwsfoto
Aantal DVD/Video's: 1
Prijs: €14.95
Na twee "sabbatical years" keert Harrie Jekkers terug in het theater.
Dit keer niet alleen, maar samen met zijn tekstschrijver Koos Meinderts met wie hij al dertig jaar bevriend is en al twintig jaar samenwerkt.
De cabaretier en zijn tekstschrijver zullen op humoristische wijze uit de doeken doen hoe deze samenwerking destijds toevallig tot stand kwam, nu al twintig jaar voortduurt en heeft geleid tot een enorm aantal liedjes, verhalen, boeken en theatervoorstellingen.
Harrie Jekkers en Koos Meinderts zullen voorlezen uit eigen werk, het verhaal achter de liedjes vertellen en er ook een flink aantal ten gehore brengen.
Niet alleen het bekende werk zal aan bod komen, maar ook minder bekende nummers.
Tevens kunt u een aantal nieuwe liedjes verwachten, want na twintig jaar samenwerking zit er nog steeds muziek in het duo.
Jekkers & Koos presenteren: Het verhaal achter de liedjes, een avondvullend stuk reality-theater.
Of om het wat minder post-modern te zeggen: Een geïmproviseerde greep uit de autobiografische grabbelton.
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2020
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100