Leden:Wachtwoord vergeten?
Registreren
Actueel:
 
 
Overzicht cd's van: Freek de Jonge
De eeuw
Nieuwsfoto Adviesprijs: Adviesprijs: €51. Centennial
2 . Leven na de dood
3 . Oregon
4 . You're a lady
5 . South street
6 . Yellow mountains
7. Het houthakkerslied
8 . Fuchsgraben (polka)
9. Count basie salute
10. Dankzij de dijken
11. The final countdown
12. Muiderbergs dorpslied
De Kneep
Nieuwsfoto Adviesprijs: Adviesprijs: €15,001. De zwaan
2. De kneep
3. Madley
4. Stiekem
5. Dekloon
6. De spin
7.De zandweg
8. Zoon van visser Kwakman
9. De vondeling van Ameland
10. Het OLVG
11. Mannenwereld
12. God's lied
13. En toen k 18 was
14.Wees niet bang
De stemming
Nieuwsfoto Adviesprijs: Adviesprijs: €20Direct na de bekendmaking van de datum voor de nieuwe verkiezingen ontstond bij Freek de Jonge het idee om zijn geplande Nieuwjaarsconference 'De Bedreiging' in te ruilen voor een 'verkiezingsconference', genaamd De Stemming. De VPRO verzorgde een live registratie van deze conference op de vooravond van de verkiezingen via Nederland 3.
In het tv-programma Barend en van Dorp zei Freek dat hij zich zal onthouden van stemadvies. 'Ik zal alle partijen even belachelijk maken.'

Mede door het live-effect, De Stemming werd aansluitend op het laatste lijsttrekkersdebat direct uitgezonden, krijgt de conference nog een extra spanning. Een en ander nog eens terugziend biedt deze CD behalve geschikt lesmateriaal voor de inburgeringscursus, ook voldoende elementen om de verwende autochtoon te amuseren.
Gemeen goed.
Nieuwsfoto Adviesprijs: Adviesprijs: € 11,951. Mijn held
2. Het weer
3. De kuil
4. Madley5. Oom Wim
6. Nu het nog kan
7. Je kunt niet zingen (over God)
8. Van de gekken
9. Stel je was
10. Het stiefkind (Steve)
11. Rocking Chair
12. Heer heb Meelij (met de Belgen)
13. Leven na de dood
Het laatste oordeel
Nieuwsfoto Adviesprijs: Adviesprijs: € 17,95De wereld zou na 11 september nooit meer hetzelfde zijn, werd ons verteld. Van mijn oudejaarsconference 2001 stond de titel 'Het Laatste Oordeel' al in april vast. Dus die hoefde ik in elk geval niet aan te passen. Voor het overige hebben de rampzalige gebeurtenissen in de Verenigde Staten de toon en het verhaal ervan bepaald. Is het een ernstig verhaal geworden? Ja en nee. Er wordt in deze conference misschien wel meer gelachen dan ooit. Deels doordat we angstige tijden doormaken en wie bang is lacht zijn zenuwen weg. Maar ook omdat er nog veel te lachen overblijft. Zoals ons eeuwige koningshuis en onze ongeneeslijk zieke politici. De ernst wordt bepaald door het verhaal van Engel Hart, de man met een missie. Hij stelt dat als we als mensen bereid zijn tot meer offers, er vanzelf minder slachtoffers zullen vallen. Mocht u aan al deze bespiegelingen geen behoefte hebben, blijven altijd nog de lulverhalen over. Ik heb me doodgelachen, zie een toeschouwer na een voorstelling, waarop ik zei; "ja, lachen is gezond!"
Het luik
Nieuwsfoto Adviesprijs: Adviesprijs: €17,95CD1: Het Luik
1. Monddood
2. Het Michael Jacksonbos
3. De Pommatic
4. Oppassen
5. Wessel
6. Stelen mag
7. Improvisatie
8. Het sprookje van het verhaal
9. De steen des aanstoots
10. Sport Zeven
11. Goed alternatief
12. Bekende Nederlander

CD2: De Brand
1. Het Alibi
2. De cellist
3. Amazing Discoveries
4. Blinde vriend (Zie zap)
5. Blinde vriend (Pratend hoofd)
6. Blinde vriend (De karikaturist)
7. Blinde vriend (In het restaurant)
8. Blinde vriend (Zie zap 2)
9. Doodsangst
10. Blinde vriend (Humor)
11. Blinde vriend (De brand)
12. De stem (Ken Saro Wiwa)
Lach om het leven (single)
Nieuwsfoto Bij zon of bij regen: 'Lach om het leven' is de nieuwe zomerse single met een fikse dosis positivisme van Freek de Jonge.
Parlando
Nieuwsfoto Adviesprijs: Adviesprijs: € 20,00Parlando is een unieke samenwerking van Freek de Jonge met het Metropole Orkest o.l.v. Dick Bakker. Nooit eerder speelde het Metropole Orkest een avondvullende voorstelling met één artiest.
Het repertoire is, zoals de titel al doet vermoeden een mengeling van woord en muziek waarin specifieke mogelijkheden een groot amusementsorkest door rasartiest als Freek de Jonge optimaal benut worden. Naast klassieke variété (met prachtige en vaak verrassende bewerkingen van liedjes van Jacques Brel, James Brown en Bob Dylan) worden vrolijke verhalen en oude én nieuwe liedjes gepresenteerd, waarbij de nadruk op het sentiment ligt. Na Neerlands Hoop Express een doorbraak in de Nederpop, Stroman en Trawanten met het Willem Breuker Collectief, een verrassende combinatie van jazz en cabaret, Frits, de veelbejubelde samenwerking van e Nits en Freek en de samenwerking met Robert Jan Stips in Gemeen Goed met de nummer 1 hit 'Leven Na De Dood' dus nu; Freek de Jonge met het Metropole Orkest o.l.v. Dick Bakker. Een mijlpaal in het muziektheater in Nederland.
Alle rechten voorbehouden: © Copyrights Cabaretmagazine.nl 2003 - 2020
Disclaimer - Twitter - Facebook - Contact
customer service software technical support
Live Chat by Comm100